Menu

SNS Kidsrun

 

Ook dit jaar kunnen de kinderen weer meedoen aan dit hardloop- evenement door middel van een sponsorloop voor het goede doel: Ronald McDonaldhuis in Zwolle. Hoofdsponsor van de Kidsrun is de SNS bank. Voor kinderen in de onderbouw van de basisschool (tot en met groep 6) is een mooi parcours uitgezet door de binnenstad van 1000 meter. Kinderen in de bovenbouw van de basisschool (tot en met 12 jaar) kunnen meedoen met een wedstrijd over 2000 meter.

Voor wie?

Kinderen uit groep 3 tot en met 8 van het basisonderwijs kunnen aan deze loop meedoen. Op de basisscholen worden de komende tijd kinderen gevraagd mee te doen met deze bijzondere loop. De bekende gezichten van het Sportteam Meppel Actief ondersteunen deze SNS Kidsrun.

Wat zijn de afstanden?

De kinderen kunnen kiezen uit drie afstanden:

  • 200 meter (groep 1 en 2)
  • 1000 meter (vanaf groep 3 t/m groep 6)
  • 2000 meter (vanaf groep 4 t/m groep 8)

Ze lopen een mooi rondje door de binnenstad van Meppel. Na afloop ligt er voor alle sportieve jonge hardlopers een welverdiende medaille klaar.

Inschrijving

Inschrijven doe je hier

Parcours SNS Kidsrun

De kinderen lopen een mooie ronde binnen het Parcours van 'de echte 'Meppel City Run. Bekijk het kidsrun parcours op de grote kaart. 

Sponsorloop voor Ronald McDonald huis

Net als de afgelopen jaren steunt de Meppel City Run het Ronald McDonald huis in Zwolle. Alle deelnemers aan de SNS Kidsrun leveren een topprestatie. Ze lopen natuurlijk voor zichzelf, maar door deelname aan deze sponsorloop lopen ze óók voor het Ronald McDonald Huis in Zwolle. De kinderen kunnen zich laten sponsoren door hun ouders, opa’s en oma’s, familie, vrienden en buren. Zo halen ze veel geld op voor dit goede doel, want een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. Het sponsorformulier waarmee je sponsors kunt werven is hier te downloaden. Bij het ophalen van de startnummers kan je het sponsorformulier en het ingezamelde geld inleveren. Het gehele sponsorbedrag komt natuurlijk ten goede van het Ronald McDonald huis. 

Wat is het Ronald McDonald Huis in Zwolle?

In Zwolle staat al 15 jaar een heel bijzonder huis: het Ronald McDonald Huis. In het Ronald McDonald Huis Zwolle logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in de Isala Klinieken. Er is plek voor negen gezinnen. In het Ronald McDonald Huis Zwolle logeren vooral ouders van kinderen die te vroeg zijn geboren en soms ook ouders van oudere kinderen. Het is een plek om tot rust te komen en steun te vinden bij andere ouders en vrijwilligers én toch in de buurt van het zieke kind te zijn.

In het Amalia kindercentrum van de Isala Klinieken is sinds 5 jaar de Ronald McDonald Huiskamer te vinden. Als je de hele dag in het ziekenhuis bent, komen de muren al gauw op je af. Dan is het fijn dat ouders, broertjes, zusjes en maar ook opa’s en oma’s en andere familie zich even kunnen terugtrekken in een huiselijke omgeving.

Als je ziek ben, wil je je ouders het liefst zo dicht mogelijk bij je hebben. En natuurlijk wil een ouder een ziek kindje geen minuut alleen laten. Dankzij het Ronald McDonald Huis zijn ouders altijd binnen een paar minuten bij hun kind in het Isala. Het Huis is veel meer dan een dak boven het hoofd. Ouders vinden er steun en een luistert oor bij de meer dan de 100 enthousiaste vrijwilligers, die 24 uur per dag, 7 dagen per week in ploegen aanwezig zijn. Maar vooral bij andere ouders, die zich in dezelfde onzekere en moeilijke situatie bevinden. Het Huis kan bestaan door de giften en donaties van bedrijven en particulieren.

 

 

kidsrun2014 from Studio Barelds on Vimeo.

 


Laatste nieuws

Laatste testrun 2 september

Testrun_5_narrowcasting_thumb De vijfde testrun voordat op 16 september de Meppel City Run van start gaat wordt zondag 2 septem... lees meer »