Hoe werkt deze virtuele wedstrijd?

Deelnemen aan de Virtuele Meppel City Run is gratis, maar wordt wel geregistreerd. Dit gaat via de Racemap app. Hieronder lees je hoe dat werkt.

1. Voor het registreren van jouw virtuele Meppel City Run heb je een unieke app-URL nodig. Na inschrijving (vanaf 1 mei) ontvang je deze unieke app-URL via e-mail. Vervolgens kun je je naam en startnummer controleren. Via de uitgebreide instructies kun je de stappen verder doorlopen omtrent het activeren van jouw startnummer en live-tracking. In dit filmpje is een korte handleiding te volgen.
2. Download de Racemap app in de App Store of Google Play Store. Zoek op ‘Racemap’. Open vanuit de mail jouw unieke app-URL en volg de stappen via de app.
3. Zet in jouw eigen omgeving een parcours uit voor de afstand van 4 mijl. Vermijd hardlopen in hele kleine rondjes, omdat het GPS-signaal van je horloge, tracker of telefoon dan mogelijk niet altijd even nauwkeurig is. Deel het parcours met jouw familie en vrienden voor support en verzorging onderweg. Via de Racemap app kunnen je supporters ook zien waar jij aan het lopen bent.
4. Na registratie ontvang je een gepersonaliseerd startnummer in je mail. Print hem uit en speld het startnummer op tijdens jouw run voor het echte Meppel City Run gevoel!
5. Ook de registratie van je finishtijd gebeurt via de Racemap app. Na het voltooien van jouw run, wordt je tijd automatisch geüpload in de live-uitslagen. Het is ook mogelijk om jouw gelopen run door middel van een activity tracker te uploaden. Hierdoor hoef je je telefoon niet mee te nemen. Er zit een digitale helpdesk achter de app.
6. Loop de 4 mijl op vrijdag 28, zaterdag 29 of zondag 30 mei. Tussentijds pauzeren is toegestaan, maar de afstand dient wel als een aaneengesloten run voltooid te worden. Split- en eindtijden zijn zichtbaar in de app.
7. Wil je na afloop een digitaal finish-certificaat? Laat dan bij de registratie jouw e-mailadres achter. Bekijk vanaf maandag 31 mei je positie in de Racemap app of hier op de website!
De inschrijving is gratis, een bijdrage aan onze goede doel Jeugdfonds Sport wordt zeer gewaardeerd.