De medailles voor de Kidsrun van de Meppel City Run worden dit jaar ontworpen en gedrukt door het
Drukkerijmuseum. De medailles worden gemarmerd, gedrukt en gestanst met oude ambachtelijke technieken door de enthousiaste vrijwilligers van het Drukkerijmuseum. Heel Meppel doet mee, zo ook het Drukkerijmuseum.

Drukker voor een dag!

De Meppel City Run is erg blij om samen te werken met het Drukkerijmuseum. Het Drukkerijmuseum is een levend museum. De machines zijn iedere dag in beweging. Ervaar zelf hoe het was om met oude ambachtelijke technieken, zoals door het zetten van een tekst met loden letters een pagina tot stand kwam. Sta als een boekdrukker achter de stampende drukpersen waar met inkt en papier het gezette woord vastgelegd wordt. Schep je eigen papier in een grote oude papierton gevuld met cellulose en liters water. Er wordt dagelijks uitleg gegeven door de vrijwilligers en er worden demonstraties gegeven terwijl zij aan het werk zijn. Zij geven uitleg over de museale objecten op de verschillende afdelingen, zoals het handmatig en machinaal zetten van letters, het vervaardigen van een steen- of zeefdruk en het inbinden van boeken.

Kom je eigen medaille maken!

Op woensdag 11 maart zal er in het Drukkerijmuseum gewerkt worden aan de medailles. Kinderen mogen meehelpen met het marmeren van de medailles. Marmeren is een techniek waarmee kleurig papier gemaakt kan worden, door er patronen van drukinkt op aan te brengen. Wil je meehelpen met het maken van de medailles? Meld je dan vóór 10 maart aan via info@meppelcityrun.nl. Er is beperkt plaats voor deelnemers, dus meld je snel aan. Vol = vol.

Het museum is open van 13.00 tot 17.00 uur. Toegang voor kinderen die meehelpen is deze dag gratis, toegangsprijs voor volwassenen is € 7,50 (incl. koffie of thee).