Herman Weening

In verband met ons 10-jarig jubileum zetten wij de komende tijd een aantal mensen in het zonnetje. Deze keer: Herman Weening

1. Welke rol speelt hardlopen in jouw leven?
Hardlopen speelt een belangrijke rol in mijn leven. Het is de belangrijkste bijzaak in mijn leven. Hardlopen is voor mij een way of life. In goede of slechte tijden, bij weer of geen weer er moet wel gelopen worden minimaal drie keer in de week, vaak meer. Het geeft mij zoveel terug. Rust, tevredenheid, ontspanning, geluk kortom het leven inhaleren. Het is fijn dat het mij gegeven is om de hardloopsport nog altijd te beoefenen. Dat ik mijn hardlooprondes loop met mijn lieve partner Gea geeft ons beide zoveel levensgeluk dat is vaak niet in woorden uit te drukken. Over lopen moet je niet te veel praten maar vooral doen. Begin vandaag, het maakt niet hoe oud je bent eenieder kan nog beginnen. Fijne bijkomstigheid is dat het de gezondheid bevordert.

2. Wat betekent de Meppel City Run voor jou?
De Meppel City run is voor mij als speaker een hoogtepunt in de drukke hardloopmaand juni. Het is zo fijn om als speaker de vele deelnemers in Meppel een heldenontvangst te geven op de finishlijn. Zelf ben ik een grote voorstander van infotainment. Dat wil zeggen het publiek vakkundig informeren over het wedstrijdverloop, maar tegelijkertijd ook zorgen voor sfeer en ambiance. Daarvoor is muziek een belangrijk onderdeel. Mijn zoon Jelmer is daarbij mijn sidekick als dj. Die combinatie van vocaal verslag en muziek kon ik in de Meppel City Run vanaf de eerste editie ten volle uitbuiten en dat maakt het bijzonder om elk jaar weer in Meppel de atletiekceremoniemeester te mogen zijn.

3. Waar kijk jij tijdens de Meppel City Run het meest naar uit?
De opening met de Kids en G run vind ik altijd een prachtig moment. Daarmee laat Meppel zien dat hardlopen een inclusieve sport is, hardlopen is voor iedereen. De onbevangenheid waarmee er gelopen wordt door de kinderen met en zonder beperking is prachtig om te zien en een voorrecht om dit als speaker te ondersteunen. Verder kijk ik uit naar de sfeerrijke finish van alle deelnemers aan de vier en acht mijl. Het is de jubileumeditie dus gaan we iedereen een prachtig ontvangst geven. We zoeken er een mooie Play list bij.

4. Wie nodig jij uit/daag jij uit om deze 10e editie mee te doen?
Ik nodig eenieder uit die nog nooit heeft hardgelopen om zich in te schrijven voor de vier mijl. Wanneer je vandaag rustig begint en rustig opbouwt kun je zaterdag vier juni aan de start staan en rustig meelopen met het grote deelnemersveld. Het hoeft niet snel maar geniet van de omstandigheid dat je onderdeel wordt van de grote hardloopfamilie. Wees welkom op de finishlijn.

5. Ben je er de 11e editie er weer bij?
Graag ben ik er ook de 11e editie weer bij. De Meppel City Run is immers een “evergreen” op de atletiekkalender daar wil ondergetekende als liefhebber van de mooiste sport op aarde wel bij zijn.