Wij organiseren eind mei onze eerste virtuele cityrun. Door de aanhoudende coronapandemie hebben we besloten dit jaar een virtuele editie te plannen. Op deze manier kan iedereen toch een eigen cityrun lopen waarbij de route zelf uitgekozen kan worden. Ga de sportieve uitdaging aan en loop op 28, 29 of 30 mei je eigen 4 mijl in jouw omgeving. Heel Meppel doet mee!

Deelname is gratis
Op 1 mei start de inschrijving voor deze speciale virtuele editie van de Meppel City Run. Deelname voor deze virtuele editie is gratis, mede dankzij de subsidie van de gemeente Meppel en hoofdsponsor Scania. Juist in deze bijzondere tijd is hardlopen een geschikte manier om fit te blijven en een sport die gewoon door kan gaan ondanks alle coronamaatregelen. Loop alleen of met je sportmaatje een afstand van 4 mijl en neem het virtueel op tegen de andere deelnemers.

Wedstrijdelement
De virtuele Meppel City Run is een echte wedstrijd, waarbij tijden worden geregistreerd, je je eigen persoonlijke record kunt lopen, maar je ook als winnaar uit de bus kunt komen. De snelste 3 mannen en snelste 3 vrouwen krijgen een leuke prijs ter herinnering aan deze bijzondere editie.

Goed doel
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Meppel is ook voor deze virtuele editie het goede doel van de Meppel City Run. Dit fonds vergoedt de contributie van de sportvereniging of de sportattributen, wanneer ouders dit niet kunnen betalen. Deelname aan de virtuele run is gratis, maar deelnemers kunnen bij het inschrijven geld doneren voor dit goede doel. Op deze manier krijgen alle kinderen een kans om te sporten.

Meppel City Run
De Meppel City Run is inmiddels niet meer weg te denken van de evenementenkalender van Meppel en is dan ook echt gemist in 2020. De sfeervolle route door het historische centrum heeft het evenement tot een populair hardloopfestijn gemaakt voor zowel loper als supporter. In mei 2022 hopen we weer een reguliere editie van de Meppel City Run te kunnen organiseren.